Полезна информация
• Как дискретно се скрива разстоянието между пода и стената?

Когато поставяте паркет или ламинат се препоръчва да оставите разстояние от 1см до стената. Дървото диша и тази фуга му позволява то да се разширява. Това разстояние може да бъде скрито с нашия профил Axxent CX132 или СХ133, или с един от нашите первази, който след това боядисвате с цвета на стената.

• Как да се постави первазa, ако подът е неравен?

Ако подът не е равен, най-добре е да се начертае водеща линия. Водещата точка на тази линия трябва да бъде най-високата точка на пода. Поставете перваза по водещата линия, начертана от край до край на стената и запълнете фугата под него.

• Как да направим по-висок перваз?

Високите первази са много популярни понастоящем, но трябва да имате предвид, че те трябва да бъдат в пропорция с общата височина на стената. Ако това не се спази, резултатът ще бъде тежък и натрапчив външен вид на стената. Можете да изберете перваз и да сложите един или два панела един над друг малко над перваза, след това да боядисате перваза до най-горния панел включително в еднакъв цвят, за да получите оптически висок перваз.

• Могат ли продуктите на Orac Decor® да се поставят на боядисана повърхност?

Могат, но е много важно боядисаната повърхност да бъде чиста, суха и без следи от мазнина по нея, за да могат те да прилепнат. Ако имате съмнения, по-добре отстранете всяка остатъчна нечистотия със шкурка. Винаги при монтажа използвайте лепилата на Orac Decor® Decofix Pro или Decofix Hydro при много гладки повърхности.

• Могат ли продуктите на Orac Decor® да се поставят върху тапет?

Най-добре е преди да използвате продуктите на Orac Decor® да отстраните тапетите. Ако трябва изрежете и махнете тапетите само в съответните сектори. Ако това не е възможно, а тапетът е гладък и без пори, използвайте Decofix Hydro за монтирането на продуктите на Orac Decor®.

• Как се използват профилите в комбинация с тапети, плочки и т.н.?

Ако искате да комбинирате тапет и боя на една и съща стена, най-добър резултат ще получите с профил-преходник. Можете да използвате и даду за да разделите два различни тапета или боядисана и облицована с плочки стена. Използвайте профилите както хоризонтално, така и като вертикално даду. Orac Decor® предлага много възможности за създаване на панели с подходящи ъглови елементи, които в последствие да декорирате в различни цветове.

• Какъв е най-добрият начин за правене на снадки?

Orac Decor® предлага специално лепило за идеални снадки – Decofix Exra. Когато сте залепили два елемента с това лепило, е важно да ги избутате един към друг, за да осигурите добро прилепване, по-бързо изсъхване и по-лесно почистване на снадката.

• Как се почистват остатъците от лепилото?

Ако сте използвали Decofix Pro (за интериорен монтаж върху порести повърхности), излишното лепило трябва да се отстрани незабавно с вода.
Ако сте използвали Decofix Extra (за идеални снадки), отстранете излишното лепило след 20 мин. със шпакла и ацетон или разтворител за боя и кърпа.
Ако сте използвали Decofix Hydro (за интериорен или екстериорен монтаж), отстранете лепилото незабавно със сапунена вода и кърпа.